Reklama
 
Blog | Jan Pudlák

Policejní hlídka svačí

Ze soudního spisu:   "Motorizovaná hlídka policie měla právě malou pauzu a proto policisté v jedné vesnici zajeli se svým automobilem do postranní uličky s tím, že se tam v klidu nasvačí. Při rozbalování svačiny ...

  … policista v autě zavadil o klakson, který tak zatroubil. V té době právě kolem projížděl muž na motocyklu, jenž čistě náhodou měl vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Domníval se, že policisté troubili na něj a proto zastavil, vrátil se k nim a rovnou se jim přiznal, že řídí bez řidičského průkazu. Co měli policisté dělat, když objeví trestný čin, musejí zasáhnout, i když tím přijdou o svačinu. Takže s motocyklistou všechno sepsali a ten byl následně obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí."

Citováno podle serveru http://www.trestni-rizeni.com/dokumenty/perlicky-ze-spisu

x

Reklama

     Popsaný případ ukazuje, jak pachatelé trestných činů a přestupků často ruší policisty při pauzách na svačinu nebo oběd. Policisté jsou lidé a také se potřebují v klidu najíst, někdy po obědě krátce i zdřímnout. Diskrétně zajíždějí do postranních uliček nebo na málo frekventovaná parkoviště či odpočívadla. Ale i tam je pachatelé najdou.

     Ke zlepšení pracovních podmínek policie navrhuji, aby byla policejní vozidla vybavena zřetelně viditelnou cedulí "Pauza – nerušit!", kterou by policisté vyvěšovali z okna. Po skončení pauzy by pak ceduli sejmuli a měli by krátce zatroubit, aby teprve na tento signál k vozidlu přistupovali pachatelé, recidivisté, neplatiči výživného a hledané osoby.

x    x    x